Trčanje

Neka nova Ja

Ne znam zašto sam naglo prestala da pišem. Možda me je uplašila pomisao da moje nesigurne misli može da pročita sada i zauvek ko god poželi. Možda manje to, u odnosu da se i stavovi menjaju i da mi je teško da definitivno napišem i okačim bilo šta, u ova promenjiva vremena. Možda sam lenja. Možda.

Dosta sam razmišljala u kom pravcu treba da nastavim da pišem, ovakav il onakav life style, ova ili ona strast… i na kraju sam došla do toga da to naprosto mora da bude moj life. Ne style ne passion. Just life.

Daleko od “dragi dnevniče” fazona, ali recimo summa onoga što me čini ili što bih volela da budem.

Sve gore navedeno je borring stuff za svakoga ko čita ovo sa strane, ali recimo  da sam dugovala sebi.

Jedna od strasti o kojoj svakako moram da počnem da blogujem.  Strike that. .. O kojoj moram da počnem više da pišem (kucam?) je svakako novorastuća ljubav za treningom. Iliti kako je večito mala bucmasta devojčica odlučila da se ponovo izmisli.

U to ime, kažu neki (a svakako će se prepoznati i bez da ih linkujem), da je najpametnije početi sa zacrtavanjem cilja i nekom vrstom javnog obavezivanja na isti.

Moj prvi cilj bio je da smršam. Ali jako brzo sam shvatila da je to glupav cilj. Zadovoljila bih se i istom kilažom, ali pametnije raspoređenom. Mhm. A zdravlje?

Onda sam pomerila taj cilj ka nečem onako zen opštem, a to je smart body i naprosto zdrav život.

Kako sam to definisala? Kao telo koje volim i koje me neće izdati u svakodnevnom životu,  i vizuelno i fizički i zdravstveno, bilo na plaži, izlasku, planinarenju, dok spavam, vozim rolere, skijam, plivam… tokom sexa… stekli ste ideju :) dakle, koje će mi omogućiti najveći potencijalni  broj srećnih ishoda  tokom najvećeg broja godina koje slede. Bila sam tako samozadovoljna ovom formulacijom.

Ali, ispostaviće se – ovo nije cilj koji je moguće kvantifikovati. Previše je opšti i maglovit.

Delimičan problem je u tome da ja sve svoje ciljeve tako formulišem, to su uvek uopštene fantazije i zamisao jednog srećnog života, bez sporadičnog okretanja na sitnice, kako ne bi ugrozile  my master plan. U tom ključu, jako mi je teško da se spustim na slova i brojke, i da merljivo izrazim smart body.

Ali hajde da probam.

Cilj 1. Biti u stanju da istrčim 10km a da ne padnem mrtva posle toga. Sada sam na 6km. Rok: nemam ideju. Nisam stručna da ocenim kada će ovo biti moguće bez nekog profi plana treniranja, ali recimo do kraja ove godine.

Cilj 2. Vežbati redovno. U brojkama? Trčati 2-3 puta nedeljno i raditi treninge između toga. Ne mrzeti sebe kada propustim dan. Nastaviti gde si stao. Održavati kontinuitet. Rok: a life time :) samim tim, ovo nije klasičan cilj, al morala sam. Neka rok bude dok se ne ispune ostali ciljevi, onda mogu da pređem na neki drugi nivo vežbanja. Yoga, kad god gde god. Makar disanje. Spašava život.

Cilj 3. Doći na svoju idealnu težinu. Rečeno mi je da sam almost there. Vagu ne posedujem, ali znaću kada se to desi. :) subjektivna procena: kilo dve. Vreme da ovo ostvarim:  kraj decembra, ako bude i ranije, kul, mada može i kasnije ukoliko to ugrožava ostale ciljeve.

Javno sam objavila. Recimo da sam se samim tim i obavezala. Rezultate ću redovno i  pažljivo pratiti, a konačne saopštavam po isteku roka. Meni to zvuči fer.

U međuvremenu, nove teme, i naravno –  stay positive :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply